Betting på Allsvenskan

Allsvenskan i fotboll är den svenska inhemska ligan som vi i Sverige känner sådan extremt stor glädje kring. Det må inte vara världens bästa liga om man tittar på ranking. Men när det gäller passion och kulturen på läktarna finns det inte mycket som slår Allsvenskan i fotboll. Sveriges 16 bästa lag gör årligen upp om SM-guldet och att få lyfta Lennart Johanssons Pokal. Allsvenskan avgörs varje år från april till slutet av november eller början på december. Vad gäller förutsättningar för odds och betting finns det massor att upptäcka inom Allsvenskan i fotboll hos svenska spelsajter. Det ska vi berätta mer om i denna artikel.

Betta på Allsvenskan hos dessa spelbolag

Spelbolag
Fördelar
Bonus
Vårt betyg
Spela
1
Gratisspel på upp till 1000 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
2
100% upp till 500 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
3
100 kr gratisspel
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
4
500 kr + 100 free spins
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
5
100% upp till 2000 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller

Så avgörs Allsvenskan 

Det är 16 lag som spelar Allsvenskan i fotboll varje år. Alla lag möter varandra hemma och borta en gång vilket innebär att det totalt är 30 omgångar som spelas. Det lag som samlar flest poäng under säsongen kommer att vinna SM-guld och få lyfta Lennart Johanssons Pokal. Detta har Malmö FF fått göra flest gånger å de har 22 SM-guld och 25 seriesegrar.

Betting på Allsvenskan

Allsvenskan avgörs i en rak serie och den som vinner serien får kvala till Champions League kommande säsong. Tvåan och trean får tillsammans med vinnaren av Svenska Cupen kvala till Europa Conference League. Är det något av topp 3-lagen som vinner Allsvenskan går platsen istället till ligafyran. De två lag som har minst poäng efter 30 omgångar åker ner till Superettan medan trean från slutet får kvala mot trean från Superettan i ett dubbelmöte om att få spela Allsvenskan kommande säsong.

Tre olika typer av odds på Allsvenskan

När det kommer till Allsvenskan i fotboll finns det tre olika typer av odds att upptäcka. Det handlar om långtidsspel inför säsongen, pre match odds på de olika matcherna och live betting där oddsar på pågående match. Hos svenska spelbolag finns det ett bra utbud av alla alternativ för dig.

Vinnarspel inför säsongen

Det är alltid kul att snacka upp en säsong och gissa vem man tror kommer att vinna SM-guldet. Du som tror att du vet vem som vinner kan oddsa på vinnaren av Allsvenskan kommande säsong. Även på favoriten brukar det finnas konkurrenskraftiga odds. Utöver det finns det också möjlighet för dig att kunna placera vinnarspel på vem som vinner skytteligan eller vilken spelare som blir MVP eller gör flest assists.

Det finns också odds på mer specifika marknader som kan vara roliga. Du kan lägga odds på vem som blir bäst i en viss region eller stad. Vem tror du blir bäst i Stockholm eller Skåne? Det finns många mer exklusiva marknader ner i minsta detalj. 

Pre match odds inför säsongen

Upptäck också spänningen som det innebär med pre match odds. Detta är den absolut vanligaste formen av betting som finns tillgänglig. Då kommer du att oddsa på vem du tror vinner matchen eller många andra marknader och alternativ. Det finns alltid spännande odds för dig att upptäcka.

Du kan oddsa på resultat, vem som vinner första halvlek eller hur många mål respektive lag gör. En match i Allsvenskan brukar inte sällan ha cirka 500 olika marknader vilket gör att det är en mycket uppskattad möjlighet för dig som spelare. På så sätt finns det alltid något för dig att upptäcka.

Live betting ger mer spänning

När det kommer till Allsvenskan finns det inget som ger mer spänning en live betting. Detta är den helt klart mest actionfyllda spelformen som finns på marknaden. När du oddsar live får du massor av olika glädjemoment och en spännande spelstund. Du kan oddsa på unika marknader som inte finns tillgängliga inför matchstart.

Det går dock inte att streama Allsvenskan live hos spelbolagen. Men däremot finns det perfekta möjligheter för dig att kunna ha Discovery+ och sedan streama matcherna den vägen och placera odds simultant. Det ger en helhet som är svårslagen.

Använd en oddsbonus för betting på Allsvenskan

När du ska placera odds på Allsvenskan rekommenderar vi dig starkt att ta emot en oddsbonus. Då kommer du att få ut mycket mer av din spelupplevelse och kan på så sätt njuta av det där lilla extra när du bettar. Du tar på så sätt emot en gåva från spelbolaget och kan på så sätt få extra pengar att spela för.

En insättningsbonus är det absolut vanligaste. Då matchar spelbolaget din insättning med vanligtvis en dubblering. Du kan då exempelvis ta emot 100% bonus upp till 1000 kronor. Det finns också riskfria spel, free bets och boostade odds på Allsvenskan att upptäcka.